Dünya Etrafında İki Uydumuz Olsaydı Ne Tür Tuhaflıklarla Karşılaşırdık?
Ay, pencereden dışarı baktığımızda gecemizi güzelleştiren bir elementten çok daha fazlasıdır. Dünyadaki yaşamımıza büyük katkıları olan Ay, Bir anda ortadan kaybolduğu senaryoyu sizin için oluşturduk.Peki bu süper uydulardan iki tane olsaydı ne değişirdi?
Bir gün 24 saat sürse bile birden fazla zaman bize yetmez. Ay olmasaydı bu sürenin 8 saatle sınırlı olacağını biliyor muydunuz? 8 saatte neler yapılabilir!
Öncelikle şu noktayı netleştirelim: Ay, Dünya’nın sahip olduğu tek uydu değildir.
Dünya ara sıra Güneş’e giderken yakınından geçen asteroitleri yakalar. Süreksiz yörüngeye girerler ve bir gecikmeden sonra kaybolurlar. Dünyanın iki uydusu olduğunu söylediğinizde, Ay’a ek olarak ikinci bir kalıcı uyduya sahip olmaktan bahsediyoruz.O halde soruyu şöyle soralım: Dünya’nın Ay gibi ikinci bir uydusu olsaydı ne olurdu?
İlk olarak, iki ayın varlığı, Dünya üzerindeki gelgit kuvvetlerinin karmaşıklığına katkıda bulunur.
Doğal olarak Ay, Dünya’daki tek gelgit kaynağı değildir. Ancak gelgit etkisinde Ay’ın büyük bir payı var. Ay ve Güneş uygun hizada olduğunda yüksek gelgit veya alçak gelgit güçlenir. Ay’ın varlığı, denizlerin ve okyanusların yükselişini ve düşüşünü etkiler. İki ayın varlığı, gelgitlerin daha yüksek ve daha karmaşık olmasına neden olacaktır. Bu nedenle, bu gelgitin etkisi çok güçlü olacaktır. Bu durum doğrudan okyanus kıyısındaki yerleşimin sular altında kalmasına neden olmaktadır.
İklim ve hava koşulları değişirdi.
İki ayın varlığı, Dünya’nın iklimini ve hava koşullarını etkileme potansiyeline sahiptir. Ay’ın mevsimleri düzenleyici etkisinden dolayı mevsimlerin oluşumu ve uzun vadeli olmak üzere iki olayı vardır. iklim düzenlemesini değiştirebilir.
Deprem ve tsunami gibi doğal afetler artacaktır.
Kıyı erozyonunun artması ile kıyı dolgu alanları boşa gidecektir. Artan gelgit hareketleri, Dünya’nın sadece kıyı kesimlerinde değil, iç kesimlerde de gerilmesine ve büzülmesine neden olur. Böylece, Dünya ısındıkça volkanizma faaliyetleri de güçlenecek.söylenebilirdi.
Ayrıca kıta kayması şiddetli titreme ve tsunamilerneden olur.
Günler uzayacaktı.
Ay oluştuğunda, Dünya kendi etrafında sadece 8 saatte dönüyordu. Ay’ın gelgit etkisi Dünya’nın dönüşünü yavaşlattı ve şu anda yaşadığımız 24 saati bize yaşatmaya başladı. Ay, Dünya’dan gittikçe uzaklaşıyor. ve yaklaşık 384 km’lik bir mesafeye ulaştı. Tüm bunların ışığında, Dünya’nın iki uydusu olsaydı, bunlardan biri tıpkı obur gibi momentum çalıp bizden uzaklaşacaktı ve bu da Dünya’nın yavaşlamasına ve günlerin uzamasına neden olacaktı.
İkinci uydu, Dünya’dan uzaklaşırken yörüngeye girdiğinde uydumuzla çarpışacak. Bu çarpışma sırasında iki uydu birbirinden ayrılırsa, tıpkı Satürn gibi Dünya’nın etrafında bir halka oluşacaktır. Dünya muhtemelen binlerce asteroitin etkisiyle yok olacak.
Ve her zamanki gibi ışık artacaktı.
Gecemizi aydınlatan iki ay ışığı olduğunu hayal edin. . Ne parlak ve hoş bir manzara olurdu değil mi? Böyle bir durumda, bir Ay batarken başka bir Ay yükselir ve bu da hiç bitmeyen bir aydınlanma ile sonuçlanır.
Elbette bu ışık canlıların hayatını kökten değiştirecektir. Örneğin geceleri aktif olan hayvanlar ve bazı bitki türleri değişen aydınlatma koşullarına uyum sağlayabilir. farklı bir biçimde uyum sağlayabilirlerdi. Tarımda verim düşer, biyolojik denge bozulur. Hiçbir şey olmasa, karanlık akşamlara alışkın olanlarınızın uykusu gelirdi!
dünyanın uydusu Ay olmasaydı bir gün 8 saat sürerdi. Meteorlar Dünya’ya çarpacak ve yaşam süremiz minimuma inecekti. Hatta Dünya’yı daha yaşanabilir kılan somut varlıklardan iki tanesi bile olsaydı, gördüğümüz gibi Ay, tüm dengeyi alt üst ederdi.